• Germanii anunță că vor să ridice restricțiile.
  • Măsurile vor dispărea doar atunci când toată lumea va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare.
  • În ultima săptămână, incidența COVID în Germania e de 4,9 la suta de mii de locuitori.

Nemții sunt, ca de obicei, pragmatici. Anunță că vor să ridice restricțiile, nu când vor obține imunitate colectivă, ci când toată lumea va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare. Germania nu îi lasă pe cei care nu vor să se vaccineze să aibă un cuvânt de spus în privința revenirii la normalitate.

„Dacă toți oamenii din Germania au primit posibilitatea de a se vaccina, atunci nu mai există nicio justificare legală sau politică pentru vreo restricție”, a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas. El a oferit și un termen pentru renunțarea la restricții: cândva în luna august.

În ultima săptămână, incidența COVID în Germania e de 4,9 la suta de mii de locuitori. 56,5% dintre nemți au primit până acum cel puțin o doză de vaccin. Procentul celor complet vaccinați se apropie de 39. Germania a renunțat deja la restricțiile pentru britanicii care intră în țară. Cei vaccinați scapă de carantină, iar perioada de izolare poate fi redusă, dacă rezultatul la un test COVID făcut după 5 zile e negativ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În prezent, Germania permite călătoriile doar în țări care au rata de infectare sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.