Gheorghiţă, despre vaccinarea la chiuvetă: Nu există cadrul legislativ care să te exonereze de vină

Valeriu Gheorghiță în emisiune. Sursa Foto: Mediafax / Marian Ilie

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, susţine că persoanele care au obţinut în mod fals certificate de vaccinare nu pot fi exonerate de vină.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat ce soluţie au persoanele care s-au vaccinat la chiuvetă şi acum s-au răzgândit şi vor să se imunizeze cu adevărat.

„Nu cred că există cadrul legislativ care să te exonereze de vină”, a fost răspunsul lui Gheorghiţă.

Şeful campaniei de vaccinare a mai spus că reintroducerea persoanelor în sistem este o operaţiune complicată.

„Asta înseamnă să intri în baza de date, să ştergi persoana respectivă şi ulterior să o reintroduci…. Foarte bine ar putea veni o persoană care este vaccinată şi care vrea să se mai vaccineze o dată… A decredibilizat campania nu doar pe plan intern, ci şi în plan internaţional”, a explicat Gheorghiţă.

Totuşi, autorităţile vor încerca să găsească o soluţie.

„Cred că trebuie să ne gândim foarte bine, din punct de vedere epidemiologic pe noi ne interesează ca toate pesoanele să fie vaccinate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Poliţia a început sute de anchete care vizează fenomenul numit „vaccinarea la chiuvetă” în cadrul căruia numeroşi cetăţeni au obţinut certificatul de vaccinare fără a se imuniza.