Continuă războiul PNL – USR PLUS. Cristian Ghinea, atac la Rareș Bogdan: „E ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”

Foto: Mediafax Foto
  • Cristian Ghinea îi răspunde liderului PNL Rareş Bogdan, care a susţinut că dacă ministerul ar fi fost condus de liberalul Marcel Boloş, PNRR ar fi fost deja aprobat
  • Ghinea: Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde şi 4% digital (faţă de 37% şi 20% cât prevede regulamentul)
  • Ghinea: „Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea îi răspunde prim-vicepreședintelui PNL Rareş Bogdan, care a declarat sâmbătă în conferința de alegeri a PNL Bihor că „dacă ministerul ar fi fost condus de liberalul Marcel Boloş, PNRR ar fi fost deja aprobat”. Ghinea îi transmite lui Bogdan că Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE, iar „ideea că PNL a făcut vreo favoare lăsând nişte ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare”.

Sunt siderat de inocenţa mimată a lui Rareş Bogdan. Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde şi 4% digital (faţă de 37% şi 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poţi pretinde profesionist dacă citeşti regulamentele pe care trebuie să le aplici. Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliţie şi mă abţin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înţeles, nici apreciat. Şi încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând nişte ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare. Domnule Rareş Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Şi o facem bine. Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”, afirmă Cristian Ghinea într-o postare pe Facebook.

El precizează că a muncit cu toţi colegii din guvern, inclusiv din PNL, cu prim- ministrul, enorm în aceste luni. „Avem un PNRR echilibrat între priorităţile tuturor partenerilor, acceptat de Comisie. Mai e puţin. Avem de condus o ţară. Cer responsabilitate în declaraţii – sunt multe voci care vor să nu reuşim, dar adulţii din cameră reuşesc să livreze”, conchide ministrul.