Gigacaloria rămâne 164 de lei în București

Gigacaloria rămâne 164 de lei în București Sursa: Termoenergetica
  • Prețul gigacaloriei rămâne 164 de lei în București.
  • Majorarea tarifului, propusă de Nicușor Dan, nu are susținere în CGMB.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că a propus creşterea de la 164 de lei la 280 de lei a preţului gigacaloriei suportat de către bucureşteni, însă această variantă nu întrunește o majoritate de voturi în Consiliul General al Municipiului București.

Nicușor Dan a precizat însă că vrea cât mai repede un proiect de hotărâre prin care să fie aprobată majorarea tarifului la 280 de lei pe gigacalorie.

„Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca începând de la 1 decembie 2021 preţul pe care bucureştenii să-l plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de către PNL şi PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General care să stabilească tarifele pentru populaţie bucureştenii vor plăti cât plătesc începând din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, la şedinţa ordinară a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti.