Gigantul petrolier al Arabiei Saudite, ținta unui șantaj cibernetic în valoare de 50 de milioane de dolari

Gigant petrolier din Arabia Saudită. O pagină accesată de AP pe darknet a afirmat că atacatorul deținea date ale Aramco în valoare de 1 terabyte. Sursa Foto: HEPTA
  • Gigantul petrolier al Arabiei Saudite a recunoscut în cursul zilei de miercuri că scurgerile de date ale companiei ar fi provenit de la unul dintre contractanții săi.
  • Compania a declarat că acest lucru „nu are niciun impact asupra operațiunilor noastre și compania continuă să mențină o poziție robustă de securitate cibernetică”.
  • O pagină accesată de AP pe darknet a arătat că atacatorul deținea 1 terabyte de date ale companiei.
  • Pagina ar fi oferit companiei șansa ca datele să fie șterse contra sumei de 50 de milioane de doari în criptomonede.

Gigantul petrolier de stat al Arabiei Saudite a recunoscut miercuri că scurgerile de date ale companiei – fișiere care se pare că au fost folosite acum într-o tentativă de șantaj cibernetic care implică o cerere de răscumpărare de 50 de milioane de dolari – au provenit probabil de la unul dintre contractanții săi, relatează Associated Press.

Saudi Arabian Oil Co, mai bine cunoscută sub numele de Saudi Aramco, a declarat pentru Associated Press că „a luat recent cunoștință de publicarea indirectă a unei cantități limitate de date ale companiei care erau deținute de contractori terți”.

„Confirmăm că scurgerea de date nu s-a datorat unei încălcări a sistemelor noastre, nu are niciun impact asupra operațiunilor noastre și compania continuă să mențină o poziție robustă de securitate cibernetică”, a declarat Aramco.

O pagină accesată de AP pe darknet a arătat că atacatorul deținea 1 terabyte de date ale companiei

Pagina ar fi oferit companiei șansa ca datele să fie șterse contra sumei de 50 de milioane de doari în criptomonede în timp ce un timer cronometra invers de la 5 milioane de dolari, încercând să pună presiune pe companie. Nu este clar încă cine se află în spatele acestei mișcări.