Giorgia Meloni afirmă că Starmer s-a arătat foarte interesat de acordul privind migrația în Albania. Regatul Unit va trimite 4 milioane de lire sterline

Keir Starmer a arătat „un mare interes” pentru acordul Italia-Albania privind migrația, a declarat premierul italian, Giorgia Meloni, în timp ce Regatul Unit a promis să trimită 4 milioane de lire sterline pentru a sprijini represiunea controversată a acesteia împotriva migrației ilegale, anunță The Guardian.

În cadrul unei conferințe de presă la Roma, prim-ministrul a fost de acord cu Meloni, subliniind importanța relației dintre Regatul Unit și Italia. Cu toate acestea, el a indicat că este mai interesat de strategia Italiei de a opri migranții să ajungă în țară decât de acordul cu Albania, care se află la câteva săptămâni distanță de finalizare.

În timpul vizitei lui Starmer, cei doi au plasat migrația în fruntea discuțiilor lor și au fost fotografiați glumind și zâmbind în grădinile Vilei Doria Pamphili din Roma. Milioanele de lire sterline pe care Regatul Unit le va trimite Italiei vor contribui la procesul de la Roma, care este proiectul guvernului italian de a aborda cauzele profunde ale migrației ilegale.

Meloni a declarat la conferința de presă comună: „Nicio națiune în sine nu poate fi eficientă în dezmembrarea” rețelei de trafic de persoane și a declarat că se analizează dacă există o «modalitate mai structurată» prin care agențiile de aplicare a legii din cele două țări să colaboreze.

Reflectând asupra discuțiilor lor despre acordul cu Albania, Meloni a declarat că „guvernul britanic a arătat un mare interes pentru acest acord” și că ambele țări doresc „să consolideze această relație foarte bună dintre Italia și Regatul Unit” și „să sporească cooperarea cu UE, respectând, desigur, normele post-Brexit”.

Starmer a declarat că învățarea de luni de la italieni a marcat „o întoarcere la pragmatismul britanic” și a spus că „progresul remarcabil” pe care Meloni l-a făcut în reducerea numărului de migranți ilegali se datorează „activității sale în amonte care abordează problema la sursă”.

„Suntem pragmatici, în primul rând și în primul rând. Atunci când vedem o provocare, discutăm cu prietenii și aliații noștri despre diferitele abordări care sunt adoptate, vedem ce funcționează și aceasta este abordarea pe care am adoptat-o astăzi. Și a fost o zi foarte productivă.”

Exit mobile version