• Giuseppe Conte a înmânat demisia președintelui Italiei
  • Premierul italian le-a comunicat, marţi, miniştrilor decizia de a merge la Palatul Quirinale cu demisia
  • Decizia a fost anunțată după o şedinţă de câteva ore

UPDATE 14.15 Primul-ministru Giuseppe Conte a înmânat demisia președintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Premierul italian le-a comunicat miniştrilor decizia de a merge la Palatul Quirinale pentru a demisiona.

Alfonso Bonafede, ministrului Justiţiei, membru proeminent al Mişcării 5 Stele, ministrul culturii Dario Franceschini (PD) şi ministrul Sănătăţii Roberto Speranza (PD) şi-ar fi reiterat sprijinul pentru Giuseppe Conte în Consiliul de Miniştri, după ce primul-ministru şi-a comunicat decizia de a demisiona, conform ANSA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mulţumesc întregii echipe guvernamentale, fiecărui ministru, pentru fiecare zi din aceste luni împreună”, ar fi spus premierul la Consiliul de Miniştri.

Un mesaj a venit şi din partea Conferinţei Episcopale Italiene (CEI). Preşedintele CEI, cardinalul Gualtiero Bassetti, a spus: „Biserica nu este de o parte sau de alta. Ceea ce ne interesează este binele fiecărei persoane şi al fiecăruia împreună cu ceilalţi. (…) Privim cu atenţie şi îngrijorare schimbările politice, într-un scenariu agravat de situaţia pe care o trăim. Sperăm că politicienii vor colabora în folosul cetăţenilor”.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că demisionează în căutarea unei noi majorităţi.