Gluma pe care a facut-o Joe Biden cu Papa Francisc

Papa Francisc și Joe Biden, președintele americii Foto: Hepta
  • Biden i-a oferit papei o monedă de recunoaștere prezidențială.
  • „Nu sunt sigur că acest lucru este adecvat, dar există o tradiție în America. Ca președintele să aibă ceea ce se numește o monedă de comandă”, a explicat președintele.
  • Biden a spus că aceasta este destinată „războinicilor și liderilor”.

Preşedintele Joseph Biden şi soţia sa, Jill Biden, au fost primiţi vineri în audienţă de Papa Francisc, la Vatican, iar întrevederea a durat aproximativ o oră şi un sfert.

În timpul întâlnirii lor, Biden i-a prezentat lui Francisc o casulă țesută, sau veșmânt liturgic, confecționată în 1930 de celebrul croitor papal Gamarelli și folosită de ordinul iezuit al papei în SUA, unde a fost păstrată în arhivele Bisericii Sfânta Treime, parohia obișnuită a lui Biden din Washington. Președintele John F. Kennedy, primul președinte catolic al SUA, s-a închinat, de asemenea, la Holy Trinity.

„Sper că veți găsi acest cadou din partea Statelor Unite adecvat”, a spus Biden.

De asemenea, Biden i-a oferit papei o monedă de recunoaștere prezidențială.

„Nu sunt sigur că acest lucru este adecvat, dar există o tradiție în America. Ca președintele să aibă ceea ce se numește o monedă de comandă”, a explicat președintele.

Biden a spus că aceasta este destinată „războinicilor și liderilor”.

„Iar dumneavoastră sunteți cel mai important războinic pentru pace pe care l-am întâlnit vreodată”, i-a spus Biden papei.

Președintele a spus că, deși sigiliul SUA împodobește partea din față a monedei, spatele este unic.

„Tradiția este, și glumesc în legătură cu asta, că data viitoare când ne întâlnim, dacă nu o aveți, trebuie să faceți cinste cu băuturile”, a continuat Biden.

Papa i-a răspuns lui Biden în italiană, deși a fost auzit făcând o glumă despre whisky.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, i-a dăruit lui Biden, în vârstă de 78 de ani, o placă de ceramică reprezentând iconografia pelerinului, precum și o colecție a principalelor documente de învățătură ale papei, a precizat Vaticanul.