• Unele servicii Google nu vor mai fi disponibile în Rusia.
  • Deși compania mamă Alphabet își anunțase deja intenția de a nu mai opera în țara est-europeană din cauza războiului, motivele sunt altele.
  • Confiscarea contului bancar al Google Rusia de către autoritățile ruse a făcut imposibilă funcționarea biroului din Rusia.

Unele servicii Google nu vor mai fi disponibile în Rusia. Deși compania mamă Alphabet își anunțase deja intenția de a nu mai opera în țara est-europeană din cauza războiului, motivele sunt altele: nu-și mai poate plăti angajații și furnizorii ruși.

„Confiscarea contului bancar al Google Rusia de către autoritățile ruse a făcut imposibilă funcționarea biroului din Rusia, inclusiv plata angajaților săi din Rusia, a furnizorilor și vânzătorilor, precum și a altor obligații financiare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al firmei de tehnologie.

Nu toate serviciile vor dispărea

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Un purtător de cuvânt al Alphabet a declarat pentru The Register că lucrătorii au fost nevoiți să aleagă între a se muta la divizia din altă țară sau a-și părăsi locul de muncă. Potrivit The Wall Street Journal, majoritatea au ales să se mute în Dubai.

În ciuda dificultăților, compania a dat asigurări că Google Rusia va rămâne, deși unele servicii vor dispărea. În special, cele legate de vânzări și operațiuni comerciale nu vor mai fi disponibile din țara guvernată de Vladimir Putin.

Prin urmare, serviciile gratuite ale celebrului brand vor rămâne disponibile. Printre acestea se numără YouTube, Gmail, Maps, Android, Play și motorul de căutare.