• Senatorii americani cer într-o scrisoare motorului de căutare să ofere rezultate exacte persoanelor care caută cuvântul avort pe Google, mai degrabă decât să le trimită la „centre de sarcină de criză”.
  • Scrisoarea a fost generată de un studiu publicat săptămâna trecută de Centrul nonprofit pentru combaterea urii digitale.
  • Un centru de sarcină în criză sau un centru de resurse pentru sarcini este un tip de organizație nonprofit pentru a convinge femeile însărcinate să nu facă avort.

Săptămâna trecută, senatorii americani au trimis o scrisoare directorului executiv al companiei Alphabet, proprietarul Google, Sundar Pichai, cerând motorului de căutare să ofere rezultate exacte persoanelor care caută cuvântul avort, mai degrabă decât să le trimită la „centre de sarcină de criză”.

Google nu ar trebui să afișeze clinici false anti-avort sau centre de sarcină în criză”, au scris parlamentarii. „Dacă Google trebuie să continue să arate aceste rezultate înșelătoare… rezultatele ar trebui, cel puțin, să fie etichetate corespunzător”, au scris parlamentarii.

Scrisoarea a fost generată de un studiu publicat săptămâna trecută de Centrul nonprofit pentru combaterea urii digitale, după cum a raportat Reuters.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Studiul a constatat că 11% dintre rezultatele căutării unei „clinici de avort lângă mine” sau „pilulă de avort” în unele state au fost pentru centre care se opun avortului.

Cercetarea a fost efectuată în cele 13 state cu legi care ar putea interzice avortul încă din această lună, dacă Curtea Supremă a SUA va anula hotărârea Roe v. Wade din 1973.

Google nu oferă „rezultate exacte de căutare” în domeniul sănătății

Grupul de cercetare a mai constatat că, în statele pe care le-a studiat, 28% din Google Ads au fost pentru centrele anti-avort, la fel ca 37% din rezultatele de pe Google Maps. Scrisoarea spunea că unele dintre centre aveau declinări, dar nu toate.

Un centru de sarcină în criză sau un centru de resurse pentru sarcini este un tip de organizație nonprofit pentru a convinge femeile însărcinate să nu facă avort. Unele dintre centre au fost acuzate că le oferă femeilor informații inexacte despre sarcina lor, ceea ce le poate pune în pericol accesul la avort.

Google refuză să comenteze

Google a refuzat să comenteze scrisoarea, dar a spus pentru Reuters: „Întotdeauna căutăm modalități de a ne îmbunătăți rezultatele pentru a ajuta oamenii să găsească ceea ce caută sau să înțeleagă dacă ceea ce caută este posibil să nu fie disponibil” .

Scrisoarea a fost semnată de 14 senatori și șapte membri ai Camerei Reprezentanților SUA, care erau toți democrați.

În mai, parlamentarii americani au îndemnat Google să „oprească colectarea inutilă” de date despre locația clienților care pot fi folosite pentru a identifica persoanele care au avortat.

Chiar săptămâna trecută, o investigație a dezvăluit că gigantul tehnologic Facebook colecta date sensibile despre persoanele care vizitează site-urile web ale acestor centre de sarcină Crisis, punându-le în pericol.