• Nu mai porți mască pe stradă în Grecia
  • De luni se ridică și interdicția de circulație pe timpul nopții
  • Miercuri se publică noi condiții de intrare în Grecia

Grecii revin la normalitate fără grabă. Fix așa se mișcă și coada de mașini de la vama ce deschide drumul spre marea relaxare din Grecia. Dar merită. De miercuri, nu mai porți mască pe stradă. Și tot miercuri, se vor publica noi condiții de intrare în țară.

În prmul rând, renunță la mască pe stradă, atâta timp cât nu sunt într-un loc aglomerat. În interior, în schimb, masca rămâne obligatorie. Acum poți să mergi la restaurant cu un grup mai mare de prieteni. Zece persoane au voie să stea la aceeași masă, în loc de șase ca până acum. Și de luni, se ridică și interdicția de circulație pe timpul nopții. Iar pe plajă, la fiecare 1.000 de metri au voie acum 120 de persoane.

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultima lună. În ultimele 24 de ore, de exemplu, au fost raportate 520 de infectări. Drept urmare, acum, nunțile și botezurile se fac la ei, cu 400 de invitați. La capitolul vaccinare, în schimb, grecii nu stau așa bine. Doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completă, în timp ce 44% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN