• Căutările în urma tragicului accident feroviar din Grecia s-ar putea încheia.
  • Cel puţin 57 de persoane au fost ucise.
  • Dezastrul din centrul Greciei a declanșat o explozie de furie și proteste în întreaga țară, precum și o atenție sporită asupra standardelor de siguranță din sistemul feroviar.

Salvatorii au continuat sâmbătă să sape printre dărâmături la locul celui mai grav accident feroviar din Grecia, dar se așteptau să încheie operațiunile de căutare în cursul zilei de sâmbătă, realtează Reuters.

Accidentul de marți a provocat moartea a cel puțin 57 de persoane și rănirea a zeci de persoane, când un tren de pasageri cu peste 350 de persoane la bord a intrat într-un tren de marfă care circula pe aceeași linie ferată.

Dezastrul din centrul Greciei a declanșat o explozie de furie și proteste în întreaga țară, precum și o atenție sporită asupra standardelor de siguranță din sistemul feroviar.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Șeful de gară din orașul vecin Larissa a fost arestat din cauza dezastrului, pe care guvernul l-a pus pe seama unei erori umane, dar despre care sindicatele lucrătorilor feroviari spun că a fost inevitabil din cauza sistemelor de siguranță deficitare și a lipsei de personal.

Acesta ar urma să se prezinte sâmbătă în fața unui procuror pentru a răspunde la acuzațiile de perturbare a transportului și de punere în pericol a vieților.

Trenul, care călătorea de la Atena la orașul Salonic din nordul țării, era plin de studenți care se întorceau după un weekend prelungit de vacanță.

Poliția a declarat că 54 de cadavre din cele 56 de persoane date dispărute de rude au fost identificate până în prezent – aproape toate în urma testelor ADN, deoarece accidentul a fost atât de violent. Un al 57-lea cadavru nu a fost identificat deoarece nimeni nu s-a prezentat până acum pentru a oferi o mostră de ADN.

Familiile îndurerate au promis că vor căuta dreptate.

Este o situație foarte dificilă” , a declarat o rudă pentru radio Skai din Grecia. Vom vedea cum ne vom mișca (din punct de vedere legal), nu vom lăsa nimic să treacă, cererea familiilor este ca ei să nu scape nepedepsiți. „

Sindicatul lucrătorilor feroviari a organizat greve de 24 de ore începând de miercuri. Ei au prelungit acțiunea sindicală cu 48 de ore vineri, cerând un calendar clar din partea guvernului pentru punerea în aplicare a protocoalelor de siguranță.

Vineri, poliția și protestatarii s-au ciocnit după ce 2.000 de studenți au mărșăluit prin Atena, blocând drumul din fața parlamentului pentru un moment de reculegere. Studenții au manifestat, de asemenea, în Larissa și Salonic.