• În perioada 3-10 ianuarie 2021 Grecia va înăspri măsurile de izolare.
  • Se va interzice deplasarea între ora 21:00 seara și ora 5:00 dimineața, se vor închide librăriile, frizeriile și centrele de control tehnic al vehiculelor și se vor suspenda diferite servicii.
  • Bisericile vor rămâne închise pentru credincioși și de Bobotează nu va avea loc slujba de sfințire a apei în aer liber.

Guvernul elen adoptă o înăsprire a măsurilor de izolare pentru o săptămână, de mâine de la ora 6 a.m. până pe 11 ianuarie la aceeași oră. Toate activitățile și serviciile care au fost permise treptat înainte de Crăciun vor fi suspendate, informează Kathimerini.

Mai exact, după cum a anunțat reprezentantul guvernului Stelios Petsas, se vor suspenda serviciile de livrare la domiciliu ale magazinelor comerciale, funcționarea librăriilor, a frizeriilor, a serviciilor de îngrijire a unghiilor, a centrelor de control tehnic al vehiculelor și activitățile de vânătoare și pescuit.

Reintră în vigoare interdicția deplasărilor între ora 21:00 seara și ora 5:00 dimineața, singura excepție fiind cei care se deplasează spre locul de muncă și cei care au nevoie de asistență medicală.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

De asemenea, bisericile vor rămâne închise pentru credincioși și de Bobotează nu va avea loc slujba de sfințire a apei în aer liber.

Reprezentantul guvernului a spus că aceste măsuri se iau în vederea deschiderii școlilor pe data de 11 ianuarie și pentru a mai ușura sistemul medical.

În Grecia aproximativ 2.500 de persoane au petrecut Crăciunul pe paturile spitalelor, iar mai mult de 400 se află încă în unitățile de terapie intensivă.