• Începând cu data de 1 mai, călătorii care vin în Grecia nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat verde, un certificat de recuperare sau un test pentru a intra în țară, a anunțat joi Ministerul grec al Sănătății.
  • Școlarii nu vor mai fi obligați să se testeze, iar studenții nu vor mai fi obligați să facă teste rapide.
  • Angajații și profesorii nevaccinați vor fi obligați să prezinte un test rapid pe săptămână (față de două în prezent).

Grecia a ridicat duminică restricțiile impuse de COVID-19 pentru zborurile interne și externe, a anunțat autoritatea sa de aviație civilă, înaintea sezonului turistic de vară, care, speră oficialii, va duce la o revenire a încasărilor după declinul pandemiei.

Pentru a intra sau a ieși din țară cu avionul, călătorii trebuiau anterior să prezinte fie un certificat de vaccinare, fie un certificat care să ateste că s-au vindecat de COVID-19, fie un test negativ.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție, a declarat autoritatea aviației civile. Sezonul turistic de vară în Grecia începe de obicei după Paștele ortodox grec, care a fost pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Odată cu scăderea numărului de infecții, restaurantele și magazinele au revenit duminică la o capacitate de 100%, permițând clienților să intre fără dovadă de vaccinare, dar cu mască. Grecia a raportat până în prezent 3.323.922 de cazuri și 29.153 de decese din cauza COVID.

Mai exact, comisia guvernamentală COVID-19 a decis în unanimitate începând cu 1 mai:

  • călătorii care călătoresc în Grecia vor putea intra în țară fără a prezenta un certificat digital de covid care să indice dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, un certificat de recuperare sau un test negativ
  • intrarea în restaurante, cafenele, baruri, magazine și locuri de divertisment va fi permisă tuturor
  • cerința privind certificatul de vaccinare, testul sau dovada de recuperare a fost eliminată
  • restaurantele, cafenelele, barurile, magazinele și locurile de divertisment vor putea funcționa la capacitate maximă (100 %)
  • purtarea măștilor în aer liber nu mai este necesară, dar comitetul COVID-19 recomandă cu insistență utilizarea măștilor de față în interior.școlarii nu vor mai fi obligați să se autotesteze, iar studenții nu vor mai fi obligați să facă teste rapide