• Începând cu data de 1 mai, călătorii care vin în Grecia nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat verde, un certificat de recuperare sau un test pentru a intra în țară, a anunțat joi Ministerul grec al Sănătății.
  • Școlarii nu vor mai fi obligați să se testeze, iar studenții nu vor mai fi obligați să facă teste rapide.
  • Angajații și profesorii nevaccinați vor fi obligați să prezinte un test rapid pe săptămână (față de două în prezent).

Grecia a ridicat duminică restricțiile impuse de COVID-19 pentru zborurile interne și externe, a anunțat autoritatea sa de aviație civilă, înaintea sezonului turistic de vară, care, speră oficialii, va duce la o revenire a încasărilor după declinul pandemiei.

Pentru a intra sau a ieși din țară cu avionul, călătorii trebuiau anterior să prezinte fie un certificat de vaccinare, fie un certificat care să ateste că s-au vindecat de COVID-19, fie un test negativ.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție, a declarat autoritatea aviației civile. Sezonul turistic de vară în Grecia începe de obicei după Paștele ortodox grec, care a fost pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Odată cu scăderea numărului de infecții, restaurantele și magazinele au revenit duminică la o capacitate de 100%, permițând clienților să intre fără dovadă de vaccinare, dar cu mască. Grecia a raportat până în prezent 3.323.922 de cazuri și 29.153 de decese din cauza COVID.

Mai exact, comisia guvernamentală COVID-19 a decis în unanimitate începând cu 1 mai:

  • călătorii care călătoresc în Grecia vor putea intra în țară fără a prezenta un certificat digital de covid care să indice dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, un certificat de recuperare sau un test negativ
  • intrarea în restaurante, cafenele, baruri, magazine și locuri de divertisment va fi permisă tuturor
  • cerința privind certificatul de vaccinare, testul sau dovada de recuperare a fost eliminată
  • restaurantele, cafenelele, barurile, magazinele și locurile de divertisment vor putea funcționa la capacitate maximă (100 %)
  • purtarea măștilor în aer liber nu mai este necesară, dar comitetul COVID-19 recomandă cu insistență utilizarea măștilor de față în interior.școlarii nu vor mai fi obligați să se autotesteze, iar studenții nu vor mai fi obligați să facă teste rapide