Grecia se redeschide pentru turişti. Atena este vizitată de cuplurile cu probleme de fertilitate

  • Grecia primește turiști vaccinați, cu test negativ PCR sau care au trecut prin boală
  • Premierul grec le cere turiștilor, dar și localnicilor, să rămână vigilenți
  • Grecia are acum câte 2.000 de cazuri noi de COVID în fiecare zi

Poți să mergi, iar, să stai la soare în insulele grecești. Autoritățile de acolo au renunțat la carantinarea turiștilor din mai multe țări, printre care și România, și au relaxat măsurile de siguranță sanitară.

Turiștii trebuie să prezinte, însă, la graniță, certificatul de vaccinare, dovada că au avut COVID și s-au însănătoșit sau un test PCR negativ. Prima insulă luată cu asalt a fost Creta. A fost preferata turiștilor din Franța, Germania, Suedia și Elveția.

Cât despre turiștii români, relaxarea din Grecia aduce și altfel de bucurii. Atena este vizitată de cuplurile cu probleme de fertilitate.

Doctorul Andreas Vitulcas lucrează și la București și în capitala Greciei și a ajutat la nașterea a sute de copii de la noi. După o perioadă de reticență, programările pentru tratamente în Grecia au început să crească iar.

Oricum, premierul Greciei, Mitsotakis, le-a transmis localnicilor să nu se relaxeze prea mult pentru că totuși, COVID încă există. În fiecare zi, Grecia înregistrează aproximativ 2.000 de cazuri noi.