Grecia suspendă circulația rutieră pe autostradă din cauza fenomenului MEDEEA

Sursa foto: Profimedia
  • Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat pentru românii care sunt sau urmează să călătorească în Grecia
  • Autoritățile locale au interzis circulația pe tronsonul Lamia-Atena (cca. 150 km), până pe 16.02 la orele 19:00
  • MAE notează că această măsură poate îngreuna traficul prin punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat pentru românii care sunt sau urmează să călătorească în Grecia.

Autoritățile locale au interzis circulația pe tronsonul Lamia-Atena (cca. 150 km), până pe 16.02 la orele 19:00.

MAE notează că această măsură poate îngreuna traficul prin punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Comunicatul oficial

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condițiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar „MEDEEA”, autoritățile locale au decis interzicerea circulației rutiere, de orice tonaj, pe tronsonul de autostradă cuprins între orașul Lamia și capitala Atena (cca. 150 de km), în intervalul 15.02.2021 (orele 19:00) – 16.02.2021 (orele 19:00).

Măsura poate afecta traficul greu care se desfășoară prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene Kulata -Promachonas, putând fi restricționată intrarea pe teritoriul R. Elene, în acest interval, pentru transportatorii rutieri care au ca destinație sudul țării.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088) , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.”