• Ministrul Sănătăţii din Grecia a declarat că ţara sa va primi un prim lot din vaccinul COVID-19 până in decembrie
  • Vaccinul este dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca.
  • Grecia a înregistrat peste 7.200 de cazuri de coronavirus de la îneceputul pandemiei.

Ministrul Sănătăţii din Grecia a declarat marţi că ţara sa va primi un prim lot din vaccinul COVID-19 până in decembrie, datorită unui acord între UE şi industria farmaceutică. Vaccinul este dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca.

„Daca totul merge bine, Grecia îşi va primi cota planificată în şapte expedieri […] Vom începe în decembrie cu 700.000 de doze”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, pentru SKAI TV, citat de euronews.com.

Următoarele loturi vor fi livrate din ianuarie 2021 până în iunie, a adăugat el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Ministrul grec a dat asigurări că se aşteaptă ca ultima fază să fie încheiată în noiembrie.

Comisia Europeană a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca. Acordul va permite UE „să achiziţioneze un vaccin potenţial împotriva COVID-19” şi să-l doneze ţărilor cu venituri mici şi medii sau să-l redirecţioneze către alte ţări europene.

Comisia a spus că „din moment ce vaccinul se va dovedi sigur şi eficient”, va cumpăra 300 de milioane de doze, cu ”opţiunea de a mai cumpăra încă 100 de milioane”.

Grecia a înregistrat peste 7.200 de cazuri de coronavirus de la îneceputul pandemiei, aproximativ 2.800 fiind inregistrate în luna august. Iar 230 de persoane au murit din cauza noului virus.

Autorităţile spun că majorarea cazurilor apar din cauza nerespectării regulilor de distanţare în restaurante, baruri şi adunări publice.