Grecii schimbă, din nou, regulile de intrare în ţară. Formularul electronic nu mai e disponibil

Sursa foto: Profimedia
  • Pentru românii care vor să meargă în Grecia cu mașina, nu se mai emit formularele de intrare în țară până marți.
  • Începând cu miercuri, 15 iulie, la ora 06.00, toți călătorii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire testul negativ la Covid-19.
  • Documentele trebuie să fie scrise în limba engleză și să aibă datele de identificare ale călătorului.

Guvernul elen schimbă regulile din nou pentru accesul turiştilor străini. Prin urmare, ultima atenţionare venită din partea autorităţilor elene spune că de miercuri dimineaţă (în loc de marţi), ora 06:00, toţi turiştii care vor intra în Grecia prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis pentru moment, vor trebui să prezinte un test negativ pentru Covid-19, prelevat cu cel mult 72 de ore înainte. 

În schimb, până marţi, formularul electronic (Passenger Locator Form) ce trebuie completat cu cel puţin 24 de ore înainte de a ajunge în Grecia nu va mai fi disponibil pentru cei ce vor să călătorească cu maşina, astfel că accesul pe cale terestră va fi permis zilele acestea numai persoanelor ce au deja un astfel de formular completat.

Practic, cine încearcă să completeze acum formularul eletronic pentru intrarea pe teritoriul Greciei are de ales doar între avion şi feribot, fără posibilitatea de a selecta şi maşina. Astfel, românii care aveau în plan să ajungă zilele viitoare în Grecia cu autoturismul, dar nu au apucat să completeze formularul, trebuie să îşi reprogrameze traseul şi să aştepte până miercuri, moment în care vor trebui să prezinte şi testul negativ pentru coronavirus. 

Vineri, grecii au raportat 60 de cazuri de infectare cu COVID-19, 40 dintre acestea fiind depistate la turişti străini, la intrarea în ţară. Grecia nu va fi singura ţară ce condiţionează accesul românilor de prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID-19. La fel procedează şi Cipru şi, de câteva zile, Austria. Şi în Slovacia ai nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a intra în ţară, însă, chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. Dacă rezultatul e negativ, abia atunci îţi poţi începe sejurul.