• În Franța, permisele sanitare vor fi obligatorii începând cu luna august.
  • Permisele vor fi obligatorii în cafenele, restaurante și aeroporturi.

Franța ia măsuri dure după ce varianta Delta e tot mai prezentă. În stațiunea Carry-le-Rouet, de lângă Marsilia au fost deschise mai multe centre de testare și vaccinare, care le vor da oamenilor acces la pașaportul sanitar cerut de guvern.

Green Pass-ul va fi obligatoriu începând cu luna august pentru intrarea în restaurante, cafenele și pentru călătoriile cu trenul sau avionul, a anunțat președintele Emmanuel Macron. Mall-urile pe de altă parte vor fi scutite de această măsură, în urma unei decizii luate ieri, în Senat.

„Astăzi, suntem într-o fază complicată, unii vorbesc despre un al patrulea val. Cred că toată lumea a suferit mult și astăzi trebuie să ieșim din această situație. Pentru noi, este un mod de a ne asigura concetățenii, turiștii și toți oamenii care vin la Carry le-Rouet”, a spus Nathalie Garcia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Centrele din stațiune sunt deschise în între orele 10 dimineața și 1 noaptea. Iar numărul doritorilor începe să crească.

Noemi Cienzo, rezident: „Nu eram chiar în favoarea vaccinului pentru că sunt tânără. Nu m-am stabilit încă, nu am copii etc., așa că mă cam tem de efectele secundare pe termen lung. Dar acum, cu testele PCR pe care trebuie să le facem de fiecare dată când vrem să ieșim, cred că voi alege vaccinarea pentru a evita complicațiile”.

În ziua deschiderii, au fost făcute 308 teste.