• Green Pass-ul devine obligatoriu și în Italia.
  • Gheorghiţă: 1500 de cazuri în septembrie.
  • Proteste în Franţa şi Grecia: „Nu suntem cobai!”.

După Franţa şi Grecia, Green Pass-ul devine obligatoriu şi în Italia. Pentru a merge la restaurante, muzee sau la piscine, oamenii trebuie să fie vaccinați cu cel puțin o doză, să aibă test negativ sau să demonstreze că s-au vindecat după boală. „Nu suntem cobai!”, strigă antivacciniştii în Franţa şi Grecia, acolo unde vaccinul a devenit obligatoriu pentru anumite categorii sociale, pentru medici, în special.

Dacă nu acceptă injecţia, îşi pot pierde jobul. Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat că nu intenţionează să impună, deocamdată, certificatul COVID în școli.

Va face şi România ce fac ţările din Vest? Va deveni vaccinul o condiţie să poţi intra în diverse locuri publice? Discutăm cu Adrian Wiener, deputat şi medic la Spitalul Judeţean din Arad: „Avem datoria să-i protejăm și pe cei nevaccinați. Nu putem lăsa liber acest virus. Există și o contra-campanie a vaccinării, dar oricine se poate vaccina oriunde, la orice oră. Unele decizii din Franța au fost cenzurate de Parlament. E bine să existe un echilibru între decidenți”.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI