• Green Pass-ul devine obligatoriu și în Italia.
  • Gheorghiţă: 1500 de cazuri în septembrie.
  • Proteste în Franţa şi Grecia: „Nu suntem cobai!”.

După Franţa şi Grecia, Green Pass-ul devine obligatoriu şi în Italia. Pentru a merge la restaurante, muzee sau la piscine, oamenii trebuie să fie vaccinați cu cel puțin o doză, să aibă test negativ sau să demonstreze că s-au vindecat după boală. „Nu suntem cobai!”, strigă antivacciniştii în Franţa şi Grecia, acolo unde vaccinul a devenit obligatoriu pentru anumite categorii sociale, pentru medici, în special.

Dacă nu acceptă injecţia, îşi pot pierde jobul. Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat că nu intenţionează să impună, deocamdată, certificatul COVID în școli.

Va face şi România ce fac ţările din Vest? Va deveni vaccinul o condiţie să poţi intra în diverse locuri publice? Discutăm cu Adrian Wiener, deputat şi medic la Spitalul Judeţean din Arad: „Avem datoria să-i protejăm și pe cei nevaccinați. Nu putem lăsa liber acest virus. Există și o contra-campanie a vaccinării, dar oricine se poate vaccina oriunde, la orice oră. Unele decizii din Franța au fost cenzurate de Parlament. E bine să existe un echilibru între decidenți”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?