• Tinerii activiști s-au îmbulzit în orașul scoțian pentru a cere liderilor să acționeze, în condițiile în care evenimentul oficial s-a concentrat pe impactul schimbărilor climatice asupra generațiilor viitoare.
  • Însă, în cadrul discursului principal al demonstrației, Thunberg a spus mulțimii că „istoria îi va judeca prost”, numind conferința crucială „un festival global de spălare de bani verzi din nord” și „o sărbătoare de două săptămâni pentru afaceri ca de obicei”.

Greta Thunberg i-a criticat vineri pe liderii mondiali și a calificat summitul COP26 drept un „eșec”, în timp ce a condus un protest uriaș al tinerilor în fața locului de desfășurare a summitului climatic din Glasgow, informează CNN.

Tinerii activiști s-au îmbulzit în orașul scoțian pentru a cere liderilor să acționeze, în condițiile în care evenimentul oficial s-a concentrat pe impactul schimbărilor climatice asupra generațiilor viitoare.

Însă, în cadrul discursului principal al demonstrației, Thunberg a spus mulțimii că „istoria îi va judeca prost”, numind conferința crucială „un festival global de spălare de bani verzi din nord” și „o sărbătoare de două săptămâni pentru afaceri ca de obicei”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Mulți încep să se întrebe: de ce va fi nevoie pentru ca oamenii de la putere să se trezească? Dar să fim clari, ei sunt deja treziți. Ei știu exact ce fac”, a spus ea.

„Liderii nu fac nimic. Ei creează în mod activ lacune … pentru a beneficia ei înșiși”.
Comentariile ei vin după ce mai mulți dintre principalii participanți prezenți la conferință au vorbit despre realizările din prima săptămână. Liderii au anunțat până acum o serie de angajamente privind clima în cadrul conferinței, inclusiv un plan de angajament privind defrișările, un acord privind exploatarea cărbunelui și un plan pentru a nu mai investi finanțele publice în proiecte de utilizare a combustibililor fosili în străinătate.