• Greta Thunberg a primit premiul Maailmanmuuttaja („World Changer”), oferit de firma finlandeză de mutări Niemi.
  • Thunberg a decis să-și doneze premiul, în valoare de 30.000 de euro, unei organizații care luptă pentru drepturile tineretului din Finlanda.
  • Organizația finlandeză Sámi Youth (SSN) a declarat că a fost surprinsă de vestea că activista suedeză pentru Greta Thunberg va dona 30.000 de euro organizației.

Greta Thunberg a primit premiul Maailmanmuuttaja („World Changer”), oferit de firma finlandeză de mutări Niemi. Premiul în bani provine a fost acordat de firma de servicii de mutare Niemi Services Ltd.

Sunt extrem de onorată să primesc premiul Maailmanmuuttaja. De asemenea, sunt extrem de bucuroasă să anunț banii vor fi direcționați către organizația finlandeză Sami Youth și îi vor sprijini în munca lor”, a spus Thunberg într-un mesaj video.

Transmițând premiul în bani către ONG-ul Sami, Thunberg a atras atenția asupra popoarelor indigene ca fiind în prima linie a schimbărilor climatice.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Popoarele indigene din întreaga lume sunt în fruntea urgenței climatice, dar ele sunt și cele care conduc lupta împotriva acesteia. Așa că investiția în ele și în cunoștințele lor este, în esență, protecția climei”, a explicat Thunberg.

În trecut, Thunberg a refuzat premii și bani de la organizații pe care le-a considerat iresponsabile în combaterea schimbărilor climatice.

Printre câștigătorii anteriori ai premiului lui Niemi se numără fostul președinte finlandez Martti Ahtisaari.

Anunțul făcut de finlandezi vine la doar 24 de ore după ce presa din SUA o dăduse dispărută pe Greta. Jurnaliștii americani anunțau că Thunberg nu mai este activă pe rețelele sociale, fiind probabil sătulă de celebritate.