• Greta spune că tinerii sunt cei care poartă cea mai mare parte a responsabilității.
  • Thunberg a vorbit, de asemenea, despre faptul că și-a folosit contul de Twitter pentru a trolla oameni puternici – inclusiv Donald Trump.
  • Pentru a-l trolla pe președintele american de atunci, adolescenta și-a schimbat biografia de pe Twitter.

Greta Thunberg a declarat că ea și alți tineri activiști poartă o responsabilitate prea mare în fața crizei climatice. Activista suedeză în vârstă de 19 ani a declarat că și-ar dori ca unii oameni să își asume mai multă responsabilitate în ceea ce privește încălzirea globală, adăugând: Toată speranța din lume stă pe umerii unor adolescenți arși. Întrebată despre faptul că este imaginea unei mișcări globale într-un interviu acordat BBC, Thunberg a spus: Este o responsabilitate prea mare, atât pentru mine ca individ, dar și pentru tineri, pentru tineri în general

Sunt mulți oameni de toate vârstele care fac un pas înainte, dar cel mai mult le revine tinerilor să facă acest lucru. Și nu ar trebui să fie așa. Mi-aș dori uneori ca oamenii să își asume un pic mai multă responsabilitate.

Pentru că oamenii îmi spun mereu ceva de genul: oh, este atât de plin de speranță când vă văd pe voi și îmi dă speranță pentru viitor, nu mai sunt la fel de îngrijorat. Și de multe ori îmi păstrez o față serioasă. Dar apoi, uneori, pot să cedez. Spun, de exemplu, dacă tu crezi că toată speranța din lume stă pe umerii unor adolescenți arși. Vreau să spun, asta nu e prea bine.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Thunberg a vorbit, de asemenea, despre faptul că și-a folosit contul de Twitter pentru a trolla oameni puternici – inclusiv Donald Trump, după ce acesta a scris pe Twitter că adolescenta ar trebui să lucreze la problema ei de gestionare a furiei, apoi să meargă la un film de modă veche cu un prieten”.

Pentru a-l trolla pe președintele american de atunci, adolescenta și-a schimbat biografia de pe Twitter în: O adolescentă care lucrează la problema de control al furiei. În prezent, se relaxează și se uită la un film de modă veche cu un prieten. Ea a declarat pentru Amol Rajan de la BBC: Cred că este cu adevărat amuzant. Adică, cei mai puternici oameni din lume se simt intimidați de adolescenți. Asta este amuzant. Spune mai multe despre ei decât despre mine.

În interviul care precede viitoarea sa carte, The Climate Book, adolescenta a abordat, de asemenea, acțiunile unor activiști, fiind de acord că metodele pe care unii oameni le-au folosit sunt foarte discutabile și poate că fac mai mult rău decât bine.