• Sindicatele protestează față de politicile Guvernului Mario Draghi.
  • Toate transporturile – urban, feroviar, maritim, aerian – sunt afectate din cauza grevei din Italia.
  • Sunt programate proteste în Milano, Roma, Bari, Cagliari și Palermo.

Joi, sectorul transporturilor din Italia este puternic afectat din cauza grevei generale care a fost declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi, informează site-ul TGcom.it. Greva generală afectează transporturile publice – urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial. Nu participă la grevă sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, Poşta italiană şi nici serviciile de salubritate.

Sloganul grevei este „Împreună pentru dreptate” şi sunt programate mitinguri de protest în Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo. Transporturile publice urbane – autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou – suspendă circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Vor fi respectate intervale orare de garantare a serviciilor. La Roma, transporturile publice sunt oprite în intervalul 8.30-17.00 şi 20.00-24.00. La Milano, greva este de la ora 8.45 la 15.00 şi de la 18.00 la 24.00.

De asemenea, sunt afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare de garantare a serviciilor. Sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de Guvern.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale Cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată”, anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.