• Sorin Grindeanu a vorbit şi despre transporturile pe Dunăre.
  • Rusia a refuzat marţi să ofere garanţii de securitate pentru navele care părăsesc porturile ucrainene în cadrul „Iniţiativei pentru cereale” din Marea Neagră.
  • Mai multe vapoare au plecat luni şi marţi din porturile ucrainene.

În perioada următoare, traficul feroviar, naval şi rutier va creşte din cauza crizei din Ucraina, crede ministrul Sorin Grindeanu.

„Se va vedea prin creşterea traficului pe toate tipurile de transport din România… Dacă ne uităm pe cifre, pe numere, luna octombrie ca trafic, în relaţia cu Ucraina, a scăzut faţă de septembrie, august şi iulie pentru că a funcţionat (n.r. acordul ONU privind transportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră)”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit şi despre transporturile pe Dunăre.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ

„I-am dat un termen limită doamnei director de la Galaţi ca să termine rapid, deja e prea mult tot ce înseamnă acel studiu de fezabilitate astfel încât să fie folosită şi Sulina”, a precizat Grindeanu.

Rusia a refuzat marţi să ofere garanţii de securitate pentru navele care părăsesc porturile ucrainene în cadrul „Iniţiativei pentru cereale” din Marea Neagră, care expiră luna aceasta. Rusia a anunţat că se retrage din acordul privind cerealele după ce mai multe drone au atacat flota rusească din Crimeea.

Totuşi mai multe vapoare au plecat luni şi marţi din porturile ucrainene. Traseul navelor a fost convenită de către delegaţiile ucraineană, turcă şi ONU la centrul Naţiunilor Unite cu sediul la Istanbul.