• Purtătorul de cuvânt al grupării Al-Quds a transmis un mesaj de amenințare Israelului
  • „Așteptăm ca forțele voastre terestre să avanseze în interiorul Fâșiei Gaza, astfel încât să vă putem arăta câteva dintre păcatele noastre”, se arată în mesaj
  • Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas: „Netanyahu, nu te juca cu focul”

UPDATE 4. Cum arată pregătirile de atac de pe partea israeliană

Mai mult clipuri au fost postate pe Twitter de Israeli Air Force (IAF) în care este prezentat modul în care se pregătesc de război.

UPDATE 3. Telegram a oprit canalul Brigăzii Hamas Al-Qassam la ora locală 00:00

Qassam brigades sunt aripa militară a Hamas. Contul Telegram era principalul canal de comunicare pentru anunțuri al Brigăzii.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Telegram a anunțat că Brigăzile au încălcat condițiile de utilizare a platformei.

Între timp, israelienii raportează că primesc mesaje de ameninare pe telefon de la mișcarea Hamas.

Contul dezactivat este: https://t.me/qassambrigades.

UPDATE 3. Media israeliene și cele palestiniene anunță ploaie de rachete de ambele părți

Purtător de cuvânt al brigăzilor Al-Qassam Abu Ubaida a anunțat la televiziunea palestiniană Al-Aqsa TV: „Brigăzile Al-Qassam lansează chiar acum o mare lovitură cu zeci de rachete către Tel Aviv și suburbiile sale și, în același timp, direcționează o zeci de rachete către Ashdodul ocupat, ca răspuns la bombardarea turnurilor civile de astăzi și a caselor civililor din Gaza”

Media israeliene anunță în același timp ploaia de rachete transmisă de Hamas.

UPDATE 2. Oficial chinez: Consilul de Securitate ONU trebuie să acționeze pentru încetarea violențelor

„Escaladarea evenimentelor militare din #Gaza continuă să curme vieți nevinovate, inclusiv viețile a peste 40 de copii. Voi prezida o dezbatere deschisă urgentă la #UNSC (Consiliul de Securitate ONU) mâine. Consiliul ar trebui să vorbească cu o singură voce și să acționeze pentru încetarea imediată a focului, oprirea violențelor și protecția civililor”, a scris diplomatul chinez Zhang Jun, pe Twitter.

UPDATE 1. Netanyahu: Israelul distruge în mod sistematic toate tunelurile Hamasului

Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că Israelul distruge în mod sistematic toate tunelurile Hamasului, „turnurile teroriste” și casele liderilor.

Operațiunea va continua atâta timp cât va fi necesar, a spus el.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Abu Hamza, purtătorul de cuvânt al Al-Quds, aripa militară a Mișcării Jihadului Islamic din Palestina, a transmis un mesaj de amenințare pe canalul său de Telegram către Israel, relatează publicația Saraya.

„Așteptăm ca forțele voastre terestre să avanseze în interiorul Fâșiei Gaza, astfel încât să vă putem arăta câteva dintre păcatele noastre”, se arată în mesajul emis de gruparea teroristă.

Abua Hamza a dezăluit în mesaj că Al-Quds a introdus câteva rachete noi și avansate pentru serviciul militar, „inclusiv ceea ce vom dezvălui acum, care este racheta Qasim, ca parte a operațiunii noastre în care au fost lansate 150 de rachete astăzi la ora 18:00. Focul proiectilelor noastre a ajuns la Hadera, Tel Aviv, Jan Yvna, Ramat Gat, Ashdod, Ashkelon, Sderot, Netivot. Mai avem surprize ascunse în buzunar”.

Sâmbătă seară, liderul politic al Hamas, a vorbit la mitingul de la Doha. „Netanyahu, nu te juca cu focul. Moscheea Al-Aqsa este credința noastră și religia noastră și explozia revoluției noastre. Manipularea detonează Cisiordania și Gaza și aruncă în aer întreaga regiune, iar poporul palestinian și națiunea s-au ridicat, pentru a proteja moștenirea profeției. S-au ridicat în toata lumea pentru țara Palestinei, Ierusalimului și Al-Aqsa”, a spus Ismail Haniyeh.

Ministerul Sănătății din Gaza raportează aproximativ 145 de morți și peste 1.000 de răniți ca urmare a atacurilor forțelor aeriene de până acum în Fâșia Gaza. 41 dintre victime ar fi copii. Autoritățile din Israel anunță că au fost înregistrate 10 decese în rândul israelienilor.