• Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement nu a prelungit contractul cu Romprest
  • Gunoiul provine de la restaurantele din parcul Herăstrău
  • Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a sesizat Garda de Mediu

Imagini ireale în cel mai mare parc din Capitală. În oaza de liniște a celui mai bogat sector al Bucureștiului a apărut astăzi un munte de gunoaie care aşteaptă să fie ridicat.

Deşeurile provin de la restaurantele din zonă care au contract cu Administratia Lacuri Parcuri si Agrement. Firma angajată de ALPAB doar le-a adunat de pe mal, nu le-a scos și din parc. Spune că n-o face pe gratis! Romprest susține că autoritățile care au în grijă parcul au uitat data de expirare a contractului.

Deşi nu e în autoritatea Sectorului 1, Clotilde Armand a făcut sesizare la Garda de Mediu. Comisarii au venit la faţa locului și-au făcut ce se face la noi: au constatat! Îi vor chema pe reprezentanții ALPAB și pe șefii Romprest să dea explicații.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Administraţia Parcurilor a mai fost amendată cu 40.000 lei anul trecut din cauza deșeurilor. Asta pentru că comisarii Gărzii de Mediu au găsit gunoaie și în parcul Cişmigiu.

„Vom lăsa containărele acolo dar, repet, noi nu avem contract, nu suntem plătiţi de dpuă luni de zile. Ca atare, cei de la ALPAB parcuri şi grădini ne-au indus în eroare spunând că ei vor ridica gunoiul”, a spus Bogdan Adimi, director adjunct Romprest.

Am aflat că există un prejudiciu de mediu, mai exact, există abandonări de deşeuri de orice fel pe arealuri neautorizate din punct de vedere al protecţiei mediului”, a declarat Viorel Tofeanu, comisar Garda de Mediu.