Guvernul decide dacă vor fi expropriate 1.728 de locuințe pentru Centura Autostradă a Capitalei. Suma alocată despăgubirilor

  • Centura Bucureștiului are în total 100 de kilometri
  • Lotul 1 din Centura de Nord are 17,5 kilometri
  • Guvernul va decide astăzi exproprierea a 1.728 de locuințe

S-a făcut încă un pas pentru Centura Autostradă a Capitalei, iar pregătirile sunt în toi pentru tronsonul de nord-vest. Așa că Guvernul caută să își facă loc pentru traseul stabilit. Și așa s-a ajuns la capitolul exproprierilor.

Este vorba despre 1.728 de case. Cel mai probabil vor fi preluate de la proprietari și demolate, pentru că încurcă la execuția autostrăzii. Proprietarii vor fi despăgubiți, pentru asta Guvernul pregătind suma de 70 milioane de lei.

Localitățile vizate sunt: Buftea, Mogoşoaia, Baloteşti, Tunari, Dascălu, Ştefăneştii de Jos, Găneasa, Pantelimon şi Cernica, din judeţul Ilfov, dar și Săbăreni din judeţul Giurgiu.

Lotul 1 din Centura de Nord a Bucureștiului are 17,5 kilometri și costă 750 de miliarde de lei. Lotul fost scos la licitație în 2020 și are termen de proiectare 12 luni și de execuție 22 de luni. Ar trebui să circulăm pe acest lot în 2024.