• Numărul de clienţi de pe terase va fi limitat la numărul locurilor disponibile pe scaune.
  • S-a luat această decizie pentru a nu permite transformarea acestora în discoteci sau cluburi.
  • Aceasta este una dintre măsurile care va fi adoptată de Guvern pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, că printre cele mai importante măsuri care vor fi adoptate în HG modificată privind starea de alertă este şi posibilitatea de limitare a programului pentru terase.

„Aceasta va fi decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă la propunerea comitetelor judeţene sau a grupului de suport în localităţi, judeţe unde există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că se va limita numărul de clienţi care se află în acelaşi timp pe terase la numărul de locuri disponibile pe scaune.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Ştim foarte clar că foarte multe terase se transformă pur şi simplu în discoteci, în cluburi. De fapt, sunt cluburi mascate şi aici riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfăşurării altor activităţi decât cele de servire a mesei sau consum de băuturi. Măsura pe care o vom impune este de a limita numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care există pe terasă”, a explicat şeful Guvernului

O altă propunere vizează obligativitatea portului măştii şi în aer liber, în anumite spaţii şi intervale orare.

„Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt împuternicite să decidă această măsură de port al măştii în spaţii aglomerate şi unde nu se poate asigura distanţa de protecţie. E vorba de pieţe, faleze, târguri, festivităţi, cum sunt zile ale localităţilor, peroane, staţii de transport”, a precizat Ludovic Orban.