• Florin Cîțu adaugă și rata de pozitivare pe lista condițiilor pentru relaxare
  • Până în prezent, s-au vaccinat aproape 4 milioane de persoane
  • Membrii Guvernului au participat la acțiuni simultane de promovare a vaccinării
  • Dan Barna a făcut voluntariat la un centru drive-thru din Pantelimon

Mai sunt 9 zile până vom scăpa de și mai multe restricții. Guvernul a impus și un target de vaccinări, pentru relaxare: 5 milioane de oameni. Așa că acum face tot ce poate, ca să îi convingă pe oameni să se imunizeze. Vicepremierul Dan Barna a trecut la munca de jos și a împărțit certificate de vaccinare într-un centru drive-through din București.

„Eu sunt foarte optimist că vom ajunge și vom trece de 5 milioane. Este o chestiune de zile, într-o direcție sau alta.”, a declarat Dan Barna.

Ministrul Sănătății a mers la Giurgiu, unde s-au vaccinat 90 de mii de oameni, din 260 de mii, câți locuiesc în județ. Ioana Mihăilă cere ajutor de la medicii de familie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Începem din nou să revenim la medicii de familie și prin Direcțiile de sănătate publică. Acolo este șansa noastră de a ne crește numărul de persoane vaccinate.”, a precizat Ioana Mihăilă.

Nici ținta de 5 milioane de oameni vaccinați nu mai e atât de fixă. Premierul Cîțu spune că e importantă și rata de pozitivare.

„Am văzut acțiunite colegilor mei și arată foarte bine. Până la urmă, ținta ne-o atingem și dacă ne uităm la ce se întâmplă cu rata de pozitivare. Dacă această rată rămâne jos, ne atingem ținta pe care ne-am propus-o.”, a precizat Florin Cîțu.