• Gretchen Whitmer, guvernatoarea statului Michigan, risca să fie răpită.
  • Șase bărbați au fost identificați de FBI, fiind puși sub acuzare în acest caz.
  • FBI susține că nu ar fi existat o ameninţare iminentă la adresa guvernatoarei democrate Whitmer.

Șase bărbați sunt acuzați că au complotat să o răpească pe Gretchen Whitmer, guvernatorul statului Michigan. Agenții FBI sub acoperire au pus la dispoziția anchetatorilor mai multe informații care au avut un rol esențial în investigarea cazului, potrivit BBC.

Conform documentelor din instanţă, cei acuzaţi sunt Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris şi Brandon Caserta. Totodată, FBI susține că nu ar fi existat o ameninţare iminentă la adresa guvernatoarei democrate Whitmer.

Potrivit unor înregistrări, cei șase bărbați s-ar fi întâlnit, în luna iulie, să discute despre atacarea secției de Poliției din Michigan, iar unul dintre aceștia a sugerat intre în casa de vacanță a guvernatoarei. Bărbații s-au întâlnit într-un subsol care a fost accesat de o trapă ascunsă sub un covor, spun anchetatorii. Telefoanele lor au fost adunate și plasate într-o altă cameră pentru a evita înregistrările secrete, dar sursa FBI sub acoperire purta un dispozitiv de înregistrare separat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Spre finalul lunii iulie, un alt bărbat din acest grup a purtat o discuție cu un agent FBI sub acoperire, căruia i-a prezentat planul în privința răpirii lui Gretchen Whitmer. Acesta ar fi spus că, dacă răpirea reușește, vor fi toți „aranjați”.