• Attilio Fontana ar fi încheiat un contract de 500.000 de euro pentru achiziţia unor uniforme medicale de la o companie condusă de cumnatul său.
• Ulterior, compania a decis să doneze un prim lot de 50.000 de halate chirurgicale.
• După donația făcută, Fontana i-a transferat cumnatului 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia.

Guvernatorul Lombardiei, regiunea italiană lovită cel mai mult de coronavirus, a negat acuzațiile privind frauda cu echipamente medicale. Acesta este investigat pentru contract de achiziţie de materiale sanitare încheiat cu o companie deținută de cumnatul său, scrie Swissinfo.ch.


Magistrații îl cercetează pe Attilio Fontana, în vârstă de 68 de ani, membru al partidului de extremă-dreapta Liga, pentru o tranzacție de 250.000 de euro către o companie, controlată de Andrea Dini, cumnatul său. În aceeași firmă soția lui Fontana are un pachet de 10% acțiuni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN


Potrivit rechizitoriului, în aprilie, regiunea italiană Lombardia a comandat de la companie, 75.000 de halate chirurgicale și 7.000 kituri de igienizare într-un contract de aproximativ 500.000 de euro. Ulterior, compania a decis să doneze un prim lot de 50.000 de halate în loc să ia banii pentru produsele livrate. Mai apoi, Fontana i-a transferat cumnatului 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia, însă plata a fost blocată de una dintre bănci care a sesizat poliția financiară.


Avocatul guvernatorului, Jacopo Pensa, spune că acesta neagă acuzațiilor. „Fontana a vrut să compenseze pierderea suferită de cumnatul său care a decis să transforme achiziția în donație”, adaugă el.


Șeful partidului Liga, Matteo Salvini, fost ministru de interne, l-a apărat pe Fontana, spunând că magistrații au fost motivați politic.


Aproximativ jumătate din cele 35.000 de decese din Italia cauzate de coronavirus au avut loc în Lombardia, inima mediului industrial și financiar din Italia.