• Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a fost testat pozitiv pentru Covid-19.
  • Abbott s-a opus mandatelor privind măștile și a emis un ordin executiv care interzice districtelor școlare să solicite măști.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a anunțat marți biroul său, relatează CNN.

Abbott, un republican, este complet vaccinat împotriva virusului, a precizat biroul său într-un comunicat, adăugând că este testat zilnic și că acesta este primul său rezultat pozitiv.

În prezent, el este izolat în reședința guvernatorului și primește tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Regeneron, se arată în comunicat. Abbott se află într-o stare de sănătate bună și nu prezintă în prezent niciun simptom.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Prima doamnă a Texasului, Cecilia Abbott, a fost testată negativ și toți cei cu care Abbott a fost în contact apropiat au fost notificați, continuă comunicatul. Abbott a participat luni seară la un eveniment în interior al „Clubului Republican”, potrivit unor fotografii postate pe contul său de Twitter.

Republicanul texan se alătură unei liste de guvernatori care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 de-a lungul pandemiei, deși diagnosticul lui Abbott este posibil să alimenteze criticile, având în vedere rezistența sa de a pune în aplicare măsuri de combatere în timp ce varianta Delta se răspândește la nivel național.

Abbott s-a opus mandatelor privind măștile și a emis un ordin executiv care interzice districtelor școlare să solicite măști. El a anulat mandatul privind măștile în martie și a permis afacerilor să se deschidă la 100% din capacitate, în ciuda avertismentelor oficialilor din domeniul sănătății publice.

„Prea mulți texani au fost înlăturați de la oportunitățile de angajare. Prea mulți proprietari de mici afaceri s-au luptat să își plătească facturile. Acest lucru trebuie să înceteze. A sosit momentul să deschidem Texasul 100%”, a declarat Abbott la acea vreme.

Eliminarea mandatelor, a adăugat el, „nu pune capăt responsabilității personale și grijii față de membrii familiei tale, față de prieteni și față de alte persoane din comunitatea ta. Oamenii și întreprinderile nu au nevoie ca statul să le spună cum să funcționeze”.

Dar acum, statul se confruntă cu un val de noi cazuri de Covid-19. Marți, în Texas existau 327 de paturi de terapie intensivă disponibile și 11.791 de pacienți cu Covid-19 în spitalele din stat, potrivit datelor de sănătate ale statului.

Iar Texas a avut cele mai multe spitalizări pediatrice Covid-19 din țară, 239, potrivit ultimelor date publicate luni de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA.