Guvernul a alocat, pe ascuns, 20 de milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului

Mediafax Foto
  • Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului
  • Decizia a fost luată pe ascuns

Guvernul a alocat, pe ascuns, 20 de milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit Profit.ro.

Banii au fost acordați din bugetul pentru reparații și construcții de noi lăcașuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte, aflat în subordinea Executivului, pe 10 iunie, iar decizia nu a fost anunțată.

S-a repartizat suma de 20 milioane lei din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională. În data de 27.5.2021, Patriarhia Română a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentația necesară alocării efective a sumei de 20 milioane lei. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 20 milioane lei în data de 10.6.2021 Patriarhiei Române pentru lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională“, se arată în documentul obținut de Profit.ro, emis de Secretariatul de Stat pentru Culte.

La începutul anului a fost stabilit bugetul pentru reparații și construcții al Secretariatului pentru Culte. 28 milioane lei au fost împărțite. 8 milioane de lei au fost date Federației Comunităților Evreiești din România, iar 20 de milioane de lei Patriarhiei Române.