Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că depune plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitarii implicaţi în decizia luată de Guvern, de alocare a de fonduri din Fondul de Rezervă, acuzând că banii au mers către primării conduse de PNL şi UDMR.

Marcel Ciolacu spune că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au decis „că dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal veţi suferi de frig, sărăcie şi foame”, asta deoarece au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR.

„Cîţu şi-a plătit funcţia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiţi! Iohannis şi Cîţu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale şi şcoli închise! Aşa crede Iohannis că ne pune pe toţi cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că aşa îl va putea tine pe Cîţu, un premier deja mort, în funcţie”, scrie Ciolacu, pe Facebook.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Acesta avertizează că în ciuda tuturor ameniţărilor şi a deciziilor „profund nedrepte ale guvernării lor eşuate”, PSD nu va ceda şi va depune plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitarii implicaţi în decizia luată de Guvern;

În plus, Ciolacu spune că PSD va ataca şi desfiinţa hotârărea de Guvern prin care au alocat „discreţionar” banii către primării din Fondul de Rezervă.

„Cîţu va pleca! De tot!”, mai spune Ciolacu.

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din fondul de rezervă pentru proiectele locale. O parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate miercuri de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a arătat că 2.756 de administraţii locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul.

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 oraşe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.

Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.

Ministrul a arătat: fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.