• Guvernul a aprobat acordarea de granturi pentru IMM-uri.
  • Potrivit ministrului Investiţilor şi Fondurilor Europene programul are două măsuri.
  • Bugetul alocat este de 400 de milioane de euro.

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa pentru acordarea de granturi pentru investiţii în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă a IMM-urilor. Bugetul alocat este de 400 de milioane de euro.

Potrivit ministrului Investiţilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, programul are două măsuri. Prima, în valoare de 60 de milioane de euro, cu granturi cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro, este destinată capacităţilor de prestări servicii pentru domenii precum învăţământ, sănătate şi asistenţă socială şi servicii prestate către populaţie.

De această măsură se estimează că vor beneficia în jur de 1.200 de IMM-uri.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

Cea de-a doua măsură reprezintă granturi pentru refacerea capacităţii de rezilienţă a IMM-urilor afectate de criză. Aceasta are un buget de 360 de milioane de euro.

„Sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca aceste granturi sunt cele care privesc activitatea de producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante pentru componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare”, a spus Marcel Boloş.

Granturile vor fi în valoare de 50.000 până la 500.000 de euro.

Ghidul va fi publicat spre consultare în 22 iunie, iar semnarea contractelor este prevăzută să aibă loc între 1 septembrie şi 31 octombrie.