• Guvernul a aprobat vineri ordonanța de urgență care introduce sistemul ce stopează creșterea prețurilor la alimentele de bază.
  • „Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern”, spune Marcel Ciolacu.
  • Ciolacu s-a ținut de promisiunea făcută sistemului de sănătate și, astfel, a crescut venitul tuturor categoriilor de angajaţi din domeniu.

Guvernul României a aprobat OUG prin care este stopată creșterea prețului la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de noul guvern, condus de Marcel Ciolacu.

„De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern. „Ajutăm la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii”

De asemenea, el a anunțat o schemă de sprijin pentru industria alimentară, în valoare de 600 de milioane de euro, pentru firmele care fac investiții în domeniul procesării. „Trebuie să susținem creșterea producției și a procesării”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

„Nu putem spera să avem alimente mai bune, la prețuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. De aceea împreună cu colegii mei aprobăm astăzi și o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente, care fac investiții în unitățile de procesare”, conchide Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar”

Ciolacu s-a ținut de promisiunea făcută sistemului de sănătate și, astfel, a crescut venitul tuturor categoriilor de angajaţi din domeniul Sanitar şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege, scrie presa locală.

„Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. Este vorba de creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a declarat premierul.