• Programul național de dezvoltare „Anghel Saligny” a fost adoptat, vineri, prin OUG de Guvern.
  • Proiectul, în valoare de 10 miliarde de euro, a stârnit controverse în Coaliție.
  • Cîțu: USR nu a venit astăzi la şedinţa de Guvern, dar am aprobat PNDL-3.

Ordonaţa de urgenţă privind programul național de dezvoltare „Anghel Saligny”, în valoare de 10 miliarde de euro, a fost adoptată, vineri, de Guvern. „Am avut cvorum şi am aprobat singurul punct de pe ordinea de zi, Planul Anghel Saligny”, a declarat Florin Cîțu, vineri, la Guvern.

„USR nu a venit astăzi la şedinţa de Guvern, dar am aprobat PNDL3. Vreau doar să fie foarte clar că acest program se regăseşte în tprogramul de guvernare. Cine spune altceva nu vrea decât să mintă. Este un plan de investiţii care a fost deja inclus, proiectele sunt deja incluse, un plan de investiţii care este corelat cu ce vom aplica. În cîteva săpt aplicăm un alt plan de rezilienţă, care va aduce de investiţii de 30 de miliarde de lei. Am cerut situaţia de la ministerul justiţiei privind avizare, în 17.8, a fost avizat proiectul care a rămas la cabinetul ministrului. Dacă e un abuz de funcţie, să fie investigat. Am cerut şi domnului ministru să ne spună cum ies aşa documente oficiale şi nimeni să nu ia măsuri”, a spus Florin Cîțu.

„Să fie foarte clar: acest program se regăsește în programul de guvernare. Cine spune altceva, minte. În câteva săptămâni, avem PNRR, care va aduce în România investiţii de aproape 30 miliarde euro. Doar această coaliţie, din punctul meu de vedere, poate să implementeze acest program de investiţii”, a mai spus prim-ministrul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Folosim standardele de cost de la fondurile europene”

Premierul a respins acuzațiile venite de la USR PLUS potrivit cărora programul de investiții este o încercare de „mituire” a primarilor.

„M-am asigurat că este un program transparent, folosim standardele de cost de la fondurile europene”, a precizat Florin Cîțu.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu după ce premierul a încercat să imntroducă pe ordinea de zi programul Anghel Saligny.