• Guvernul a suplimentat bugetul pentru sănătate cu 570 de milioane de lei din fondul de rezervă
  • Cea mai mare parte din sumă fiind destinată realizării de teste PCR.
  • Ministerul Sănătății primește 65 de milioane de lei pentru a cumpăra Remdesivir

”De asemenea a fost suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 570 de milioane de lei. E un proiect de hotărâe de guvern adoptat în ședința de ieri. Prin această suplimentare se asigura fondurile necesare pentru derularea activității prioritare în cadrul programelor de sănătate precum testarea PCR a persoanelor suspecte de infectare, delimitarea infecțiilor și răspândirii în DSP-uri, continuarea vaccinării persoanelor în situație de risc gripal, activitățile de transplant de organe și țesuturi.

Din această suma 65 de milioane de lei se vor utiliza pentru achiziția de Remdesivir. Tot în domeniul sanitar a fost adoptat un memorandum pentru deschiderea unui apel de proiecte din fonduri europene pentru realizarea de unități mobile la nivelul unor unități de sănătate publică.

Astfel prin acest memorandum se alocă o suma suplimentară de 62 de milioane de euro în acest sens și pentru containere de logistică medicală. 32 de milioane de euro vor merge la Inspectoratul general pentru situații de urgență.
”, a declarat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA