• Pfizer Inc. şi BioNTech au semnat un acord de 1,95 miliarde de dolari cu Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA.
  • Guvernul SUA va cumpăra 100 milioane de doze de vaccin.
  • Acordul permite guvernului american să achiziționeze până la 500 de milioane de doze suplimentare.

Pfizer şi BioNTech vor primi de la guvernul american 1,95 miliarde de dolari pentru a produce și livra 100 milioane de doze de vaccin candidate pentru Covid-19, scrie ArabNews. Totodată, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA precizează că acordul permite guvernului american să achiziționeze până la 500 de milioane de doze suplimentare.

Pfizer va furniza dozele doar dacă vaccinul primește autorizație de utilizare de urgență sau licență de la Administrația pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite.

În prezent nu există vaccinuri aprobate pentru Covid-19, iar Statele Unite şi alte ţări au alocat miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestora. BNT162b1 şi BNT162b2 sunt cele mai avansate vaccinuri evaluate de companii în studiile clinice desfăşurate în SUA şi Germania.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Pfizer şi BioNTech se mai aşteaptă să producă peste 1,2 miliarde de doze până la sfârşitul anului 2021, dacă vaccinul va avea succes.

Un vaccin este considerat a fi crucial pentru a face față pandemiei, iar guvernele din întreaga lume au semnat acorduri cu producătorii de medicamente pentru a putea achiziționa dozele.