Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

ACTUALIZARE 13:30. Hotărârea a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia păstrează restricţiile existente, iar la acestea se adaugă o măsurp referitoare la operatorii de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu sunt condiţii suplimentare introduse pentru reglemntarea stării de alertă, singura chestiune rămasă în analiză a fost reglementarea transportului de persoane pe sistem telecabină care va fi reglementat printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Economiei”, a anunţat după şedinţa de Guvern şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.


Premierul interimar Nicolae Ciucă a infirmat, în şedinţa de Guvern de vineri, fake news-ul prin care „se anunţa că se intră în lockdown din nou”. Proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă va fi analizat vineri. 

„Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.

Al doilea subiect se referă la partea de decizii privind carantinarea unor localităţi, deşi „avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi din discuţiile şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi de asemenea avem o situţie pe care va trebui să o discutăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus Ciucă.

La aceeaşi şedinţă de Guvern, Raed Arafat a declarat că la nivelul Bucureştiului din 6 decembrie până joi sunt 9.070 de cazuri suplimentare, ceea ce înseamnă că „vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în Capitală” şi probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienţi în alte zone.

„Vom avea o şedinţă ca să discutăm această situaţie, pe care o vom vedea probabil de săptămâna viitoare”, a adăugat Arafat, precizând că prefectului Capitalei i s-a cerut intensificarea controalelor.

De asemenea, Nicolae Ciucă a rugat ANSVSA şi structurile MAI să monitorizeze atent activitatea din pieţe, la redeschidere.