Guvernul atacă la CCR moţiunea de cenzură

  • Premierul Ludovic Orban anunţă, joi, că Executivul va ataca la Curtea Constituţională moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului său
  • Motivul? A fost depusă în sesiune extraordinară
  • El mai spune că, din punctul său de vedere, litera şi spiritul Constituţiei duc la concluzia că moţiunile de cenzură nu pot fi depuse decât în sesiunile ordinare

„Am luat decizia să declanşăm conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură. Este fără precedent în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD, să ajungă să facă ce nu s-a făcut în 30 de ani – să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. O asemenea lipsă de respect faţă de prevederile constituţionale eu nu am întâlnit la niciun fel de partid”, anunţă Ludovic Orban.

El mai spune că, din punctul său de vedere, litera şi spiritul Constituţiei duc la concluzia că moţiunile de cenzură nu pot fi depuse decât în sesiunile ordinare.

„Sesizarea… Suntem pregătiţi în cursul zilei de azi (joi – n.r.) să finalizăm sesizarea cu toate argumentele constituţionale şi fie azi, fie mâine vom depune sesizarea. Le spun foarte clar celor de la PSD: nu vă jucaţi cu focul, nu forţaţi procedura privitoare la moţiunea de cenzură. Până nu se pronunţă CCR, din punctul meu de vedere, e neconstituţional să se deruleze procedura”, adaugă premierul.