• Marea Britanie va introduce un nou sistem de permise de muncă post-Brexit
  • Regulile vor fi valabile inclusiv pentru cetățenii UE, la fel ca pentru cei extracomunitari
  • Vor fi favorizate persoanele calificate, iar cele necalificate vor avea puține opțiuni pentru obținerea unui permis de muncă

Guvernul britanic a prezentat un nou sistem de imigrație, care va fi aplicat post-Brexit, și care presupune acordarea permiselor de muncă, relatează Reuters. Acestea vor fi acordate inclusiv pentru cetățenii Uniunii Europene, la fel ca pentru cei extracomunitari.

Persoanele calificare vor fi favoriazte, pe când cele necalificate vor avea dificulăți în obținerea unui permis de muncă în Marea Britanie.

De asemenea, o viză specială pentru sănătate și asistență specială, care include o reducere a taxelor, va fi oferită acelora eligibili pentru Serviciul Național de Sănătate, în domeniul sănătății și asistenței sociale. Solicitanții trebuie să dețină o ofertă de muncă, calificări în domeniu, precum și cunoștințe de limbă engleză. NHS, Serviciul Național de Sănătate finațat de statul britanic, se bazează pe forța de muncă din afara țării.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Autoritățile au mai anunțat că studenții care finalizează studii universitare în Marea Britanie vor beneficia de un permis de ședere de 2 ani. Cei care termină un program de doctorat vor putea rămâne 3 ani.

Recent, atât oficialii din Marea Britanie, cât și cei ai UE au spus că se pregătesc pentru un Brexit fără acord, la finalul anului.