• În contextul pandemiei de Covid-19, Marea Britanie le-a interzis oamenilor să facă sex cu persoane din afara locuinței
  • Cuplurile au decis înaintea instituirii carantinei dacă se mută cu partenerii
  • Britanicii reacționează după ce guvernul a impus măsura: “Cred că în trei săptămâni toată lumea va încălca această regulă”

Autorităţile din Marea Britanie au impus noi măsuri restrictive: acum e ilegal că oamenii să facă sex cu persoane din afară locuinţei lor. Măsura vine pentru a-i proteja pe toți împotriva coronavirusului.

Chiron este singur şi a respectat cu stricteţe carantină încă de la început. Nu s-a întâlnit cu nimeni de 12 săptămâni şi spune că nu ştie cât va mai putea respectă această regulă.

„Cred că sunt în minoritate pentru că mă gândesc la siguranţa oamenilor, am şi o datorie faţă de colegii de apartament pentru că nu locuiesc singur. Şi dacă eu aş ieşi să mă văd cu cineva pentru asta i-aş pune în pericol. Cred că toată lumea e foarte frustrată cu aceste reguli şi cred că nu sunt doar frustrări emoţionale şi probabil şi fizice, cred că toată lumea le va încălca în maximum 3 săptămâni. Bine că pentru Dominic Cummings a fost ok să meargă să îşi vădă familia şi să îţi ducă soţia la un castel care nu e aproape de casă lui şi eu nu am voie să văd pe cineva cu care am o relaţie. E un dublu standard”, a spus Chiron Hooson, cetățean britanic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Măsura a fost contestată şi de medici care spun că autorităţile ar trebui să încurajeze sexul în această perioadă pentru că asta îi ajută să aibă o imunitate bună şi îi previne bolile de inimă.

„Eu sunt într-o relaţie şi atunci la începutul carantinei Guvernul a dat voie cuplurilor care nu locuiesc împreună să decidă dacă vor să se mute împreună pe perioada carantinei sau să nu se vădă pe toată perioada carantinei care este nedefinită. Am avut o zi la dispoziţie să ne hotărâm dacă vrem să ne vedem sau nu în perioada carantinei. Nu există niciun fel de dovadă dacă eu ies şi plec şi mă opreşte cineva să dovedesc că eu am stat aici pe toată perioada carantinei”, a spus Ruxandra Oprea, româncă stabilită în Marea Britanie.

În Danemarca şi Olanda autorităţile chiar i-au încurajat pe oameni să formeze aceste bule sociale cu partenerii, chiar dacă sunt din afară casei.