• Guvernul britanic vrea să prelungească restricțiile cu încă patru săptămâni
  • Marea Britanie anunțase că va relaxa restricțiile din 21 iunie
  • Miniștrii lui Boris Johnson se tem de variana Delta a coronavirusului

Britanicii nu vor scăpa de restricții la 21 iunie, așa cum li s-a promis. Guvernul lui Boris Johnson se teme de varianta Delta a coronavirusului și se pregătește să prelungească restricțiile încă patru săptămâni. Miniștrii săi au semnat deja o decizie în acest sens, potrivit surselor citate de presa din Marea Britanie.

Miniștrii cabinetului Johnson susțin prelungirea restricțiilor cu patru săptămâni, potrivit BBC care citează surse din guvern, deși planul era ca acestea să dispară din 21 iunie.

Creșterea cazurilor de COVID-19 din varianta Delta îi preocupă pe oamenii de știință care cer să fie accelerată vaccinarea cu a doua doză. Ministrul Sănătății, Edward Argar, promite 10 milioane de vaccinări cu a doua doză în decurs de patru săptămâni, iar datele guvernului estimează o explozie de cazuri noi de COVID, care pot ajunge la 15.000 pe zi.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Boris Johnson va anunța decizia personal, dar se pare că se vor menține limitările actuale pentru evenimentele sportive, pentru puburi și cinematografe, iar cluburile vor rămâne închise.

Pentru Asociația Discotecilor și Spectacolelor de Noapte asta este o adevărată catastrofă financiară, mai ales că în UK cluburile au fost închise din martie anul trecut, iar sectorul nunților a pregătit 50.000 de petreceri în următoarele patru sătpămâni. Pierderile numai din nunți, la care se permit doar 30 de invitați, ar fi de 370 de milioane de euro pe săptămână.

Marea Britanie se află în fruntea țărilor care și-au vaccinat foarte repede cetățenii, dar tulpina Delta, descoperită în India, produce 90% din noile infecții. Este considerată cu 60% mai puternică, decât versiunea Alfa, care a apărut anul trecut în regiunea Kent, și se pare că dublează numărul internărilor. Cele mai grave cazuri se produc la persoane nevaccinate sau la cei care nu au decât o doză administrată.