Guvernul Ciolacu alocă 1,3 milioane de euro bugetului de la Palatul Cotroceni. Cât de costisitoare sunt „pretențiile” președintelui Iohannis

N-au trecut nici 24 de ore de când Marcel Ciolacu, premierul României și președintele PSD, a anunțat că partidul său nu votează legea prin care Iohannis poate să devină senator al României, că același Marcel Ciolacu i-a și umflat bugetul de la Palatul Cotroceni al președintelui.

La rectificarea bugetară, același Ciolacu i-a mai dat lui Iohannis aproape 7 milioane de lei ca să cheltuie anul acesta. Din banii publici, evident. Și asta chiar dacă Iohannis mai are doar 3 luni de mandat.

Guvernul Ciolacu continuă să umfle bugetul Palatului Cotroceni în ciuda criticilor publice aduse lui Iohannis. Cum vine asta?

Așa au funcționat până acum, adică ipocrizia publică. Doamne, noi ne luptăm cu dușmanul Klaus Iohannis, cu cheltuielile nedeclarate, lipsa de transparență a Palatului Cotroceni.

Oamenii trebuie să știe că este singurul președinte a României de după 1989 care a făcut asta, nici Ion Iliescu, nici Emil Constantinescu, nici Traian Băsescu nu și-au clasificat cheltuielile din bani publici. Este singurul președinte care a fost la fiecare sesiune ONU. Acum este la sesiunea ONU din septembrie, pentru că omului îi place New York-ul, îi place shopping-ul, îi place să stea mult acolo și o ia și pe doamna. 

Este un om costisitor, este un președinte costisitor și bineînțeles banii ăștia nu pică din aer, banii ăștia îi ia de la noi și îi dă domnul Ciolacu. Cam asta este cu ipocrizia la PSD, ca și povestea cu senator. Acum se pare că lucrurile se încing în coaliție, domnul Ciucă este supărat pe domnul Ciolacu că nu și-a ținut promisiunea, că nu votează legea, dar dacă așteptăm câteva zile, poate avem o surpriză de la BEC.

Ne ține PSD în tensiune că ei sunt mari, că ei sunt tari, că-și umflă mușchii că nu votează, că nu sunt de acord o lege pentru un singur om, dar poate o să vedem că avem o undă verde de la BEC și se așează lucrurile, așa și cu cheltuielile. Îl critică la televizor pe Iohannis, dar banii îi dă Marcel Ciolacu. Îl critică că își face palat în Primăverii, dar banii îi dă Marcel Ciolacu din banii noștri, pentru că așa funcționează coaliția.

Și dacă ne uităm mai atent, aceste cheltuieli clasificate, în 2023, domnul președinte Klaus Iohannis a avut 29 de deplasări cu avionul lui privat, că nu a putut mai bine lua un avion, 90 de zboruri, ne-a costat peste 8 milioane de euro, doar în 2023. Și în 2022 au fost 22 de deplasări, tot cu avion privat, peste 3,3 milioane de euro. 

Asta înseamnă că doar pe deplasările lui cu acest Gulfstream, jet deluxe G6550, ne-a costat domnul Iohannis, pe toți din buzunar, în jur de 12 milioane de euro, doar cheltuielile cu acest jet. Cu care el merge în sfidarea tuturor. Asta ca să nu mai punem cheltuielile cu salariile de la Palatul Cotroceni, cu administrația prezidențială, cu întreținerea administrației prezidențiale, cu bunurile și servicii, care și astea au fost mărite de guvernele pe care le-a avut și de coalițiile pe care le-a patronat domnul președinte Iohannis. 

Acesta e ultimul summit la care poate participa în calitate de președinte. Astăzi un coleg Aleph, care a fost la primul summit cu Klaus Iohannis, când el devenise președinte în 2014 sau 2015 la New York, și a scris astăzi un editorial pe G4 Media, în care își amintește că de atunci jurnalistii au aflat cam ce poate și ce pretenții are președintele Iohannis. În acea deplasare, președintele a avut o solicitare absolut imposibilă pentru Palatul Cotroceni, pentru oamenii de la administrația prezidențială, să-l cazeze într-un hotel care are o toaletă pe dimensiunea înălțimii lui. Deci un vas de toaletă, un vas de WC. 

Tot Palatul Cotroceni s-a dat cu fundul în sus prin New York în timpul sesiunii în ONU, când tot New Yorkul e paralizat cu cazări. I-au găsit o cazare la un hotel, care avea vasul toaletei la dimensiunea la care trebuie să stea președintele Iohannis. Astfel de pretenții avea acum 9 ani.

Între timp a fost faza cu Palatul Cotroceni. Ne-am dat seama toți că este un cheltuitor și îi place luxul din banii noștri. Și finalul este apoteotic. Umblă cu acest jet. De data asta, în septembrie, acum, e ultima oară când poate să meargă la ONU cu jetul în calitatea de președinte a României. 

Exit mobile version