• Italia a raportat vineri 31.084 de infectări şi 199 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2.
  • În opt regiuni spitalele nu mai au locuri la ATI.
  • Guvernul de la Roma pregăteşte noi restricţii care să împiedice răspândirea virusului.

Update: Comitetul Tehnico-Științific pentru Urgențe a fost chemat în guvernul italian pentru a evolua noi măsuri pe anumite teritorii din Peninsulă. Datele furnizate de oamenii de știință cu privire la zonele considerate cele mai expuse riscului pe baza indicelui Rt și a condițiilor sistemului de sănătate local ar viza zonele metropolitane din Milano, Napoli, Genova, Torino, porțiuni din Veneto și unele regiuni din sud. Astfel, e posibil unele magazine să fie închise, iar circulația între regiuni să fie limitată. Duminică vor avea loc noi întâlniri între reprezentanții CTS și politicienii italieni, iar de luni ar putea intra în vigoare noile restricții în teritoriu, potrivit repubblica.it.

Italia a înregistrat un nou record de cazuri în ultimele 24 de ore și a intrat deja în scenariul 4. Guvernul de la Roma pregătește noi restricții, de data asta cerute de guvernatorii regiunilor care nu mai au paturi la ATI.

„La ședința extraordinară a Guvernului a fost convocat și Comitetul Tehnico-Științific pentru Urgențe ca să decidă cât și când se închide Italia. Țara a înregistrat azi 31.758 de noi pozitivi și 297 de morți. Cifrele reprezintă un nou record negativ care va determina experții să reintroducă Italia în lockdown. Se preconizează ca până la data de 9 noiembrie aceste noi restricții să intre în vigoare. Carantina ar fi similară celei din primăvară, atunci când italienii au ieșit din case doar la serviciu, pentru cumpărături și pentru urgențe medicale. Dezbaterile actuale sunt pe marginea închiderii școlilor la presiunea guvernatorilor regionali”, a declarat Anca Mihai, corespondetul Aleph News la Roma.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se anunță noi proteste împotriva măsurilor

„Chiar în această seară sunt programate două maniffestații în centrul Romei. Protestatarii vor purta cu toții măști în culorile steagului italian pentru a atrage atenția Guvernului că, de fapt, poporul este suveran. Ca și în celelalte orașe, în stradă ies antreprenorii, proprietarii de baruri și restaurante și micii intreprinzători care cer Guvernului un plan de ajutor economic concis. Un lockdown ar duce la falimentarea activităților comerciale”, a mai transmis corespondentul Aleph News.