• Firmele care au cifra de afaceri peste 500.000 ar urma să plătească un impozit cu 16% din profit.
  • Președintele Klaus Iohannis spune că suprataxarea este inutilă.
  • Măsura propusă din partea social-democraților ar putea fi aplicată de la 1 iulie.

Antreprenoul este un erou și trebuie protejat. Asta este doctrina liberală. Însă, peste această doctrină se suprapune politica fiscală, care primește acum influențe și de la partenerii social-democrați. În zilele construcției bugetare, premierul îi asigură pe antreprenori că lucrează la securitatea lor.

„Nu am o experiență economică. Am înțeles că securitatea și liniștea asigură practic mediul pentru afaceri. Antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hârtii, avize și nici să nu fie nevoit să dovedească mereu statului faptul că este corect. El trebuie lăsat să-și administreze afacerea, spune Nicolae Ciucă”, prim-ministrul României.

Securitatea antreprenorilor e pe cale să fie zdruncinată de propunerea ministrului de Finante, conform căruia, companiile cu o cifra de afaceri peste 500.000 ar putea fi impozitate cu 16% din profit, în loc de 1 sau 3% impozit pe venit. Președintele Klaus Iohannis spune că sunt doar discuții politice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Mie, personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util. Este bine să facem diferența între măsurile care chiar se adoptă și se pun în practică și discuțiile care chiar sunt discuții politice. Fiecare încearcă să-și promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că guvernul le pune în practică alandala și amestecate”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Antreprenorii se uită cu îngrijorare la noua propunere de impozitare venită de la Finanțe. Dragoș Petrescu spune că această măsură va afecta foarte mult IMM-urile.

„M-aș simți protejat de stat, dacă ar lua aceste măsuri cu predictibilitate. 9.16 + 9.48 Ne așteptăm ca în 2023 să apară aceste schimbări, care sunt asumate prin PNRR. Adică, nu mai devreme. 9.54 + 10.04 Sunt foarte multe companii cu cifră de afaceri importantă, în zona aceasta, între 500 de mii și 1 milion euro. Deci, va fi o măsură care va afecta foarte mult IMM-urile”, a transmis Dragoș Petrescu, antreprenor.