• În prima faza a campaniei de vaccinare din Franța se regăseau bătrânii
  • Radu Lupescu, medic român stabilit în Franța: „Și în Franța suntem foarte, foarte în urmă cu vaccinarea”
  • Radu Lupescu: Problema în Franța este ca în România. O mare parte din populație este ezitantă

Am primit vaccinul în aceeași zi cu toate statele Uniunii Europene. Dar odată ajunse dozele, fiecare stat a decis pe cine și cum vaccinează. Spre deosebire de noi, în prima faza a campaniei de vaccinare din Franța se regăseau bătrânii. O categorie extrem de vulnerabilă în fața COVID-19.

Medicul român stabilit în Franța, Radu Lupescu a fost decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru contribuția adusă în lupta împotriva coronavirusului.

Radu Lupescu, medic român stabilit în Franța: „Înalta Autoritate pentru Sănătate făcuse o ierarhizare a priorităților în 30 noiembrie în care, în valul întâi se regăseau cei 880.000 de bătrâni din casele de bătrâni.”

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

„Problema în Franța este ca în România. O mare parte din populație este ezitantă. Un sondaj arată că mai mult de jumătate dintre francezi ezită să se vaccineze pe motive neîntemeiate.”

„Și în Franța suntem foarte, foarte în urmă cu vaccinarea. Inițial, vaccinarea trebuia să înceapă pe 4 ianuarie.”

Medicul a ridicat problema oboselii pe care o resimt medicii și spune că în Franța, mulți dintre ei au fost lăsați să plece în vacanță, iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care vaccinarea a început mai târziu. Stasticile arată că au fost vaccinate 1.000 de persoane într-o săptămână, ceea ce este foarte puțin, iar autoritățile sunt criticate.