• Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00.
  • Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.
  • Ieșirea din locuință se va face tot pe baza declarației pe propria răspundere.
  • Cătălin Mahu, patronul unui lanț de restaurante: „Eu aș propune, pentru a reduce cu adevărat nivelul de infectare, să se închidă supermarketurile”.

Simin Florescu, manager al Spitalului „Victor Babeș”, despre noua măsură pe care o poate lua Guvernul

„Orice fel de restricție care scade modalitatea prin care se transmite virusul va aduce un beneficiu”.

Simin Florescu explică ce putem face în această situație.

„Cea mai bună metodă este să urmăm toate aceste reguli pe care urmează să le impună organismele naționale pentru că fac să scadă transmiterea. Avem de-a face cu tulpini noi care se transmit mult mai rapid. Dacă nu respectăm aceste restricții, nu facem decât să ne îmbolnăvim și să suprasolicităm spitalele. Nu încearcă nimeni să restricționeze pe cineva doar ca idee. Scopul este ca oamenii să nu se îmbolnăvească prea mult”, a explicat Simin Florescu.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cătălin Mahu, patronul unui lanț de restaurante, despre măsura de închidere cu o oră mai devreme

„Nu avem o soluție. Guvernul face ce vrea fără să-l intereseze situația reală. Dacă aceste măsuri duc la scăderea infectării, probabil o să fie un lucru bun. Eu aș propune, pentru a reduce cu adevărat nivelul de infectare, să se închidă supermarketurile, pentru că acolo numărul de oameni este mult mai mare”, a spus Cătălin Mahu.

„Schimbarea orei de deschidere va duce inevitabil la o scădere și mai mare a numărului de clienți. Îți vei reface programul de foarte multe ori dacă vrei să petreci timp la restaurant. Și din cauza serviciului, care pentru unii se termină la 19:00-20:00, la ce bun să mai mergi la restaurant pentru o oră?”, a spus Cătălin Mahu la Aleph News.

Gabriel Roșca, manager hotel, despre măsura de închidere a restaurantelor la 22:00

„Dacă ne raportăm la tot ce însemană turism, și restricțiile din turism pot aduce beneficii cu mai puține îmbolnăviri în România, de ce nu ne gândim să vaccinăm și hotelierii? Noi nu suntem băgați în seamă.

Oamenii de la noi din hotel se adaptează și respectă regulile. Problema noastră cu incidența în România este prea mare cu începutul școlilor. Prea mare coincidența. Au început școlile în toamnă, a crescut numărul de cazuri. Acum din nou. Se întâmplă ceva la școală.

Eu zic că, totuși, copiii la școli nu se comportă cum trebuie. Acolo ar trebui să fie luate decizii mai clare. Dacă și supermarketurile ar fi limitate la 50% ar fi bine, a spus Gabriel Roșca.

Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Patronilor de Hotel din Constanța: „Nu putem merge din restricție în restricție”

„Este evident că pentru hotelurile din oraș este o mare problemă, dar pentru hotelurile de pe litoral nu este un impact atât de mare acum pentru că nu a început sezonul. Discutăm despre sezonul 2021, în condițiile în care există vaccinuri, s-au vaccinat oameni și nu discutăm despre măsuri de relaxare.

Trebuie să înțelegem importanța relaxărilor. Dacă o ținem din restricție în restricție, Guvernul ar trebui să bugeteze mai rapid vaccinurile, paturile cu oxigen și societatea să meargă mai departe pentru că nu putem merge din restricție în restricție”, a spus Cristian Bărhălescu pentru Aleph News.

Guvernul ar putea limita circulația pe timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții, în București, începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent, precizează pentru MEDIAFAX surse din Executiv. Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

„Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent”, menționează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, ieșirea din locuință se va face tot pe baza declarației pe propria răspundere.

De asemenea, o altă modificare a restricțiilor va fi și reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.